Havlíček-Elektro s. r. o.
Příchovice 318
334 01 Přeštice
IČ: 17936365
DIČ: CZ17936365
ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Havlíček-Elektro s. r. o., se sídlem Příchovice 318, 334 01 Přeštice (dále jen „správce„) vědomi si důležitosti ochrany osobních údajů, ve snaze dostát všem povinnostem pro ně v rámci jejich činnosti poskytovatele elektroinstalačních služeb vyplývajících a s cílem provádět jen a pouze zákonné a transparentní zpracování osobních údajů za pomoci vhodných organizačních a technických opatření se při zpracování osobních údajů řídí těmito zásadami:

Zákonnost zpracování

Správce zpracovává veškeré osobní údaje výhradně na základě některého ze zákonných důvodů. S ohledem na jeho hlavní činnost spočívající v poskytování elektroinstalačních služeb jsou osobní údaje v převážné míře zpracovávány na základě nezbytnosti zpracování pro splnění právních povinností, které se na správce vztahují, a dále na základě smluvního vztahu existujícího mezi správcem a subjekty údajů.

Zabezpečení zpracování

Správce při zpracování osobních údajů využívá širokou škálu technických a organizačních prostředků s cílem maximálně zabezpečit veškeré osobní údaje, a to včetně šifrování, zálohování, zamezení neoprávněného fyzického přístupu, apod. Správce bez zbytečného odkladu informuje subjekty údajů případě jakéhokoliv narušení bezpečnosti jejich osobních údajů, které by mohlo mít za následek vysoké riziko pro jejich práva a svobody.

Transparentnost

Veškeré osobní údaje správce zpracovává s vědomím subjektů údajů a teprve poté, co je podrobně informuje o rozsahu, účelech a době zpracování a jejich právech vyplývajících z platné právní úpravy.

Rozsah zpracování

Správce pracuje pouze s těmi osobními údaji, které nezbytně potřebuje pro splnění sledovaných účelů, nebo jejichž zpracování vyžaduje platná právní úprava.

Přesnost údajů

Díky pravidelnému kontaktu se subjekty údajů a vhodným nastavením vnitřních procesů dochází k neustálé kontrole úplnosti a přesnosti osobních údajů.

Další příjemci osobních údajů

účetní jednotce, která má se společností Havlíček-Elektro s. r. o. uzavřenou smlouvu o poskytování služeb, úřadům práce,  zdravotním pojišťovnám, OSSZ, apod.Správce v žádném případě nemá v úmyslu předat osobní údaje jiným subjektům nebo do třetích zemí.

Ve smyslu čl. 13 odst. 1. a odst. 2. nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27.4.2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů uvádí správce následující:

a) totožnost a kontaktní údaje správce a jeho případného zástupce; Havlíček-Elektro s. r. o., IČ: 17936365, se sídlem Příchovice 318, 334 01 Přeštice

b) případně kontaktní údaje případného pověřence pro ochranu osobních údajů; Ochrana osobních údajů je v kompetenci statutárního orgánu.

c) účely zpracování, pro které jsou osobní údaje určeny, a právní základ pro zpracování; Při poskytování elektroinstalačních služeb dochází ke zpracování osobních údajů v rozsahu nutném pro splnění smluvních a zákonných povinností poskytovatele. 

d) oprávněné zájmy správce nebo třetí strany v případě, že je zpracování založeno na čl. 6 odst. 1 písm. f); Zpracovatel zpracovává osobní údaje klientů za účelem zlepšování poskytovaných služeb.

e) případný úmysl správce předat osobní údaje do třetí země nebo mezinárodní organizaci a existenci či neexistenci rozhodnutí Komise o odpovídající ochraně nebo, v případech předání uvedených v článcích 46 nebo 47 nebo čl. 49 odst. 1 druhém pododstavci, odkaz na vhodné záruky a prostředky k získání kopie těchto údajů nebo informace o tom, kde byly tyto údaje zpřístupněny,

Úmysl předat osobní údaje do třetí země nebo a ani další uvedený úmysl není dán.

f) doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá pro stanovení této doby;

Ke zpracování osobních údajů dochází po dobu vyplývající z právních předpisů, případně za účelem ochrany oprávněných zájmů klienta po přiměřenou dobu po skončení smluvního vztahu.

g) existence práva požadovat od správce přístup k osobním údajům týkajícím se subjektu údajů, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, a vznést námitku proti zpracování, jakož i práva na přenositelnost údajů;

Klient má právo žádat o informace o kategoriích zpracovaných osobních údajů, účelu, době a povaze zpracování a o příjemcích osobních údajů;

– Klient má právo požádat o poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů;

– Klient má právo požádat při naplnění podmínek stanovených relevantními právními předpisy, aby osobní údaje byly opraveny, doplněny nebo vymazány, případně jejich zpracování omezeno;

– Klient má právo vznést námitku proti zpracovávání osobních údajů a právo podat stížnost u dozorového úřadu;

– Klient má právo být informován o případech porušení zabezpečení osobních údajů a to tehdy, pokud je pravděpodobné, že daný případ porušení bude mít za následek vysoké riziko pro jeho práva a svobody.

h) pokud je zpracování založeno na čl. 6 odst. 1 písm. a) nebo čl. 9 odst. 2 písm. a), existence práva odvolat kdykoli souhlas, aniž je tím dotčena zákonnost zpracování založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním; 

Udělení souhlasu klienta se zpracováním osobních údajů je dobrovolné a klient je oprávněn souhlas kdykoliv odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování osobních údajů v době před provedením odvolání souhlasu.

i) existence práva podat stížnost u dozorového úřadu;

Každý klient má právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

j) skutečnost, zda poskytování osobních údajů je zákonným či smluvním požadavkem, nebo požadavkem, který je nutné uvést do smlouvy, a zda má subjekt údajů povinnost osobní údaje poskytnout, a ohledně možných důsledků neposkytnutí těchto údajů;

Poskytování osobních údajů je zákonným i smluvním požadavkem. Klient nemá povinnost poskytovat další osobní údaje nad rámec zákonných pověření poskytovatele elektroinstalačních služeb.

k) v zařízení k automatizovanému rozhodování, včetně profilování nedochází a veškeré rozhodování je zcela individualizované.

27.2.2023

Tomáš Havlíček – jednatel